

Objectius:
Apropar als escolars al fantàstic, i a l’hora desconegut, món de les abelles, i donar a conèixer la importància de les abelles en la pol.linització.
Activitats:
Explicació i audiovisual del món de l’apicultura.
Vestir-se d’apicultor.
Observació de com viuen i de les diferents etapes del creixement: ous,
larves, nimfes i naixement d’una abella.
*Nota: aquesta activitat en concret es portarà a terme sempre i quan
les condicions meteorològiques siguin adients.
Brescar, centrifugar en un extractor manual, filtrar, envasar i finalment
etiquetar.
Brescar, centrifugar en un extractor manual, filtrar, envasar i finalment
etiquetar.
Disseny de la seva pròpia etiqueta.
Observació i degustació de diferents tipus de mel.
*Nota: els escolars s’enduran una mostra de la mel amb la seva pròpia
etiqueta.
Objectius:
A fi de poder apropar el món de les flors i les abelles a tots els nens/es. La Casa de les Abelles va a l´escola.
Teniu la possibilitat de fer els tallers de les abelles, per els més petits i també per aquelles escoles llunyanes o aquelles escoles que no disposen de tot el dia per fer sortides.
Activitats:
Explicació i audiovisual sobre la vida de les abelles, la feina de l´apicultor i la importància de les abelles en la pol·linització
Observació de les abelles en un rusc de vidre.
Conèixer les eines bàsiques de l´apicultor (vestit, fumera).
Brescar, centrifugar en un extractor manual, filtrar, envasar i finalment
etiquetar.
Brescar, centrifugar en un extractor manual, filtrar, envasar i finalment
etiquetar.
Disseny de la seva pròpia etiqueta.
*Nota: els escolars s’enduran una mostra de la mel amb la seva pròpia
etiqueta.
Taller per conscienciar la importància de l´alimentació a partir d´aquells que produeixen els aliments.
I donar respostes a moltes coses importants que ignorem:
· Tenim aliment per a tots els habitants del planeta?
· Es pot viure en un país que no produeix aliments?
· Podem saber si un aliment es bo?
· Estant controlats els aliments perquè siguin sans?
· L’obesitat,el colesterol tenen res a veure amb la mala alimentació?
· L’agricultura, perquè àuria de ser un sector estratègic?
· L’agricultura de proximitat es bo per nosaltres i la nostra economia.
|